Archívum

SZABO K1 hálókabin 1992

SZABO K2 hálókabin 1998

SZABO platótető Nissan-ra

Toyota Hilux

Mitsubishi L200

Ford Ranger / Mazda B2500

Mindennek a teteje

Zökkenőmentesen

Ararát a platótetőn

SZABO magas platótetők 1986 – 90

Légterelők 1990

Egyébb munkáink 1990 – 94

Ranger sárvédő szélesítő 2012

 
A Szabo formatervező vállalkozás 35 éves története.

Előzmény: Kompozit technológiával 1978-ban dolgoztam először modellezőként, majd hobbiszinten motor idomokat terveztem és gyártottam magam  és barátaim részére. A SZABO logót 1982-ben terveztem. A bejegyzett védjegy,  ma is fontos eleme a cég arculatának. 1986-ban ismerkedtem meg az ipari szintű feldolgozással. Ezt követően különböző poliészter termékek formáit, prototípusait és gyártószerszámait terveztem megrendelésre.    

30 éve, 1990-ben alapítottam a PLASZTIK SZABO Bt.-t , Ballószög első bejegyzett cégeként. Ettől kezdve társas vállalkozásban folytattam az addigi formatervezést, jármű-kiegészítők fejlesztését, ősminta, gyártószerszám és prototípuskészítést. Új tevékenység lett a kisszériás sorozatgyártás.

A hálókabin 1993 és 2005 között cégünk meghatározó terméke volt. Mindkét saját tervezésű kabin, Ipari Formatervezési Nívódíj elismerést kapott.

Az új telephelyre, 2002-ben költöztünk.  Az üzem kényelmesebb tágasabb körülmények között biztosítja, a biztonságos és pontos munkához szükséges feltételeket.

A 2005-ös évtől a fő profil, a pick-up lapos raktértetők fejlesztése és gyártása lett. 

Plasztik Szabo Bt., 2012-től, SZABO Formatervező Manufaktúra Kft., röviden SZABO ForMa Kft. néven működik tovább.

2018 tól a saját gyártást megszüntettem. Jelenleg prémium minőségű gyári beszállítók által gyártott platótetőket felépítményeket béléseket és sok egyéb pickup kiegészítőt forgalmazok és szerelek.

Ma már 35 év szakmai tapasztalatával, a legalkalmasabb kiegészítők kiválasztásával, kiváló munkakörülmények között, dokumentált  folyamattal, manufakturális módon, de minden termékünket egyediként nagy gondossággal készítjük szereljük.

Megrendelőik az egyéni felhasználók, márkakereskedők, és a szállítási vállalkozók. Sokukhoz visszatérő vásárlóként, több évtizedes kapcsolat fűz.          Cégünk az ország közepén, közvetlen szolgálattal várja Ügyfeleit.                       

Szabó Péter 

SZABO Formatervező Manufaktúra