A teherautó vezetőfülke tetejére szerelhető alvó kabint, Mercedes Atego, MAN 8.153 – 12.224, DAF LF teherautókhoz gyártottuk, 1998 és 2006 között.

A kabin anyagában színezett üvegszálvázas poliészter, és méhsejt szendvicsszerkezetből készül. Anyagválasztásnál a kiválló minőség, és a tartósság dominál.

Lényeges szempont az alacsony, 82 kg tömeg. Külső legnagyobb mérete 230 cm széles, 150 cm hosszú, és 112 cm magas. Belső alapterülete 220 x 144 cm, és 90 cm magas.

A kabint csavarkötéssel, ragasztással, tömítve és korrózió- védelemmel rögzítjük a vezetőfülke tetejére. A hálókabin karosszériája két félhélyból, és az azokat merevítő belső bordákból, ragasztással készül. Hő és hangszigetelése, a kétrétegű 28 mm vastag, ragasztott, az autóval azonos kárpitozás biztosítja. Felbúvóként a vezetőfülke tetőszellőzőjét kihasználva – vagy a tetőlemezt kivágva – müanyag kerettel védett, és keményfedelű párnával részben, – illetve párnákkal teljessen – fedett nyílás szolgál.

A tető merevítőbordáit nem vágjuk ki, igy a későbbi statikai és garancia problémákat elkerüljük. Kabin légcseréjét alulról a felbúvónyílás, a nyithtó napfénytető, mindkét oldali szellőzőkopoltyú, valamint elektromos szellőzés biztosítja. Vészkijárat a mindkét oldalon kirúgható, de nem nyitható ablak. Kialakítjuk a fűtés előkészítést. Olvasólámpa, rádióantenna, rakodópolcok, keményfüggöny, és a 220 x 110 x 7 cm-es kárpitozott matrac tartozékai a kabinnak.

K. Közlekedési Felügyelet eng. sz: AF 126 – 04. TÜV-KTI Kft. szak. min. sz: A-3678/98-205. MSZH ipari mintaoltalom lajstromszáma.: 87 697.

Hálókabin felszerelése nem minősül átalakításnak, de vizsgaköteles. Kabinról és felszereléséről műbizonylatot adok, melyet a forgalmiba, a műszaki vizsgán bevezetnek. Nívódíjas ipari forma 1998.

Rólunk

37 év pickup platótető tervező, gyártó, forgalmazó, és 29 év pickup tulajdonos tapasztalatával.

Szabó Péter

Call Now Button