Archívum

A Szabo formatervező vállalkozás 35 éves története.

 

Előzmény: Kompozit technológiával 1978-ban dolgoztam először modellezőként, majd hobbiszinten motor idomokat terveztem és gyártottam magam  és barátaim részére. A SZABO logót 1982-ben terveztem. A bejegyzett védjegy,  ma is fontos eleme a cég arculatának. 1986-ban ismerkedtem meg az ipari szintű feldolgozással. Ezt követően különböző poliészter termékek formáit, prototípusait és gyártószerszámait terveztem megrendelésre.    

30 éve, 1990-ben alapítottam a PLASZTIK SZABO Bt.-t , Ballószög első bejegyzett cégeként. Ettől kezdve társas vállalkozásban folytattam az addigi formatervezést, jármű-kiegészítők fejlesztését, ősminta, gyártószerszám és prototípuskészítést. Új tevékenység lett a kisszériás sorozatgyártás.

A hálókabin 1993 és 2005 között cégünk meghatározó terméke volt. Mindkét saját tervezésű kabin, Ipari Formatervezési Nívódíj elismerést kapott.

Az új telephelyre, 2002-ben költöztünk.  Az üzem kényelmesebb tágasabb körülmények között biztosítja, a biztonságos és pontos munkához szükséges feltételeket.

A 2005-ös évtől a fő profil, a pick-up lapos raktértetők fejlesztése és gyártása lett. 

Plasztik Szabo Bt., 2012-től, SZABO Formatervező Manufaktúra Kft., röviden SZABO ForMa Kft. néven működik tovább.

2018 tól a saját gyártást megszüntettem. Jelenleg prémium minőségű gyári beszállítók által gyártott platótetőket felépítményeket béléseket és sok egyéb pickup kiegészítőt forgalmazok és szerelek.

Ma már 35 év szakmai tapasztalatával, a legalkalmasabb kiegészítők kiválasztásával, kiváló munkakörülmények között, dokumentált  folyamattal, manufakturális módon, de minden termékünket egyediként nagy gondossággal készítjük szereljük.

Megrendelőik az egyéni felhasználók, márkakereskedők, és a szállítási vállalkozók. Sokukhoz visszatérő vásárlóként, több évtizedes kapcsolat fűz.          Cégünk az ország közepén, közvetlen szolgálattal várja Ügyfeleit.                       

Szabó Péter 

SZABO Formatervező Manufaktúra

Rólunk

37 év pickup platótető tervező, gyártó, forgalmazó, és 29 év pickup tulajdonos tapasztalatával.

blank

Szabó Péter

Call Now Button